Wat heb je allemaal nodig voor een fijne, mooie en rustgevende tuin? Dat ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Achter in de tuin een overkapping met een ingebouwde barbecue, relaxen op je loungeset met een welverdiend wijntje kan voor de een het toppunt van genieten zijn. Terwijl voor een ander het hebben van een eigen moestuin, het aanleggen van een vijver of het maken van eigen projectjes heel ontspannend kan zijn. 

Doe-het-zelf ideeën

1. Pallet meubels

Easy, goedkoop en snel! Tover ergens goedkope pallets tevoorschijn en aan de slag! Je kunt er geweldige dingen mee maken: loungesets, tafels, plantenbakken of loopplanken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

gallery/frog-1160803_1920

2. Milieuvriendelijke kas

Deze maak je van oude petflessen! Goedkoop én goed voor het milieu. Heel makkelijk van hout of een buizen framework te maken en je hoeft er alleen maar de petflessen aan vast te maken!

3. Eigen aardbeientuin

Aardbeien groeien het beste als ze kunnen hangen. Pak een aantal stukken (regen)pijp en zaag of boor hier verschillende rondes in. vul dit vervolgens met zand en de aarbeienplanen. Ziet er grappig uit, het is ruimtebesparend én het is goed voor de aarbeien zelf!

gallery/berry-strawberry-hands-leaves-65271

4. Houten tuinpad

Makkelijk oude boomstammen recyclen door er een mooi tuinpad van te maken! Baken het gedeelte dat je voor het pad wil gebruiken af. Verzamel verschillende soorten boomstammen en maak er een puzzel van hoe je ze neerlegt. Super leuk én uniek! Wil je net dat extra'tje in je tuin? Maak dan met de houten boomstammen een klein bruggetje over een zelfgegraven vijver. Dit geeft de tuin Aziatische sferen en een Japanse tuin inrichten is ook nog eens erg leuk! 

5. Hangende glazen lantaarns

Tegenwoordig helemaal in: geknoopt touw om bloem- of glazen potten heen. Weer een swat anders dan een normale lantaarnpaal en heel fancy. Een bijkomend voordeel is dat het goedkoop is én makkelijk om te maken!