Alles wat je moet weten over dakisolatie

Je zult veel profijt hebben van dakisolatie. Hieronder vind je meer informatie over de kosten voor dakisolatie, de voordelen van dakisolatie en de verschillende soorten. 

Dakisolatie: de voordelen

Dakisolatie brengt een enorme kostenbesparing met zich mee De kostenbesparing waar je op uitkomt blijft een inschatting, maar kan zeker oplopen tot €800 op jaarbasis. Hierbij is uitgegaan van een gasprijs van 1 euro/m3. De gasprijs verandert natuurlijk altijd, dus op basis van de huidige gasprijs kunt je zelf nog wat gaan rekenen. Daarnaast heeft dakisolatie nog de volgende voordelen:

  • Qua klimaat voelt het aangenamer binnenshuis.
  • Je het klimaat ermee, aangezien je minder CO2 de atmosfeer instuurt.
  • Jouw huis wordt meer waard.

Dakisolatie: kosten

Je kunt uitgaan van kosten tussen de €1000 en €4500 voor het laten aanbrengen van dakisolatie. Op landelijk niveau of op regionaal niveau zijn er soms subsidies ter beschikking die de kosten nog kunnen drukken. Zijn er subsidies voor dak isolatie? Bel rond en laat je goed informeren. Vaak moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zoek een betrouwbare dakspecialist

Voor het aanbrengen van alle soorten dak isolatie kun je een dakspecialist inschakelen. Heb je nog andere wensen voor jouw dak, dan je hier altijd naar informeren bij de dakdekker. Ga op zoek naar een allround dakdekkersbedrijf die kwaliteit levert en waarvan de dakdekkers veilig werken, een degelijke opleiding hebben genoten en veel ervaring hebben met het plaatsen van dakisolatie.

Dakisolatie binnenzijde

Is jouw platte dak toe aan vernieuwing? Dan is dat ook een goed moment om dakisolatie aan de binnenzijde aan te laten brengen. Dakisolatie aan de binnenzijde van jouw schuine dak geeft redelijk goede isolatie. Isolatiemateriaal zoals glaswol of steenwol kan worden aangebracht. Wanneer je jouw zolder niet als studeerkamer of andere kamer gebruikt, dan kun je ook voor zoldervloerisolatie kiezen. Dit biedt ook redelijk goede isolatie voor jouw woning.

Dakisolatie buitenzijde

Een snelle manier om jouw platte dak te isoleren is door dakisolatie aan de buitenzijde aan te brengen. Er worden dan platen op de bestaande dakbedekking gelegd. Ook dakisolatie aan de buitenzijde is geschikt voor jouw schuine dak. Het dak kan hiermee enorm goed geïsoleerd worden. Een makkelijke, maar minder isolerende optie voor jouw schuine dak is het vullen van de ruimte onder de dakpannen met speciaal isolatiemateriaal zoals purschuim, glaswolvlokken of termoparels.

Geef een reactie