De beste uitnodiging is een mooie eetkamer

Elke dag starten we onze dag aan onze Eetkamer stoelen met een lekker ontbijtje en doen de afsluiting tijdens het avondeten. Omdat we veel tijd doorbrengen in onze eetkamer is het belangrijk dat dit een plek is waar je je op je gemak voelt en graag bent. Zowel overdag als de zon schijnt als ’s avonds wanneer de verlichting aan moet. 

Welke functies moet je eetkamer hebben?

Voordat je begint met de inrichting van je eetkamer moet je nadenken over wat je met de eetkamer wilt doen en welke functies deze moet hebben. Dient hij vooral om er te eten en koffie te drinken, of zijn je eettafels centrale plekken binnen je huis en moet je er ook kunnen tafelen, werken en moeten je kinderen er hun huiswerk maken? Wanneer je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, heb je een goede leidraad voor de inrichting van je eetkamer en kun je nadenken over welke lampen, stoelen, en kasten je wilt aanschaffen. Jouw persoonlijke smaak en woonwensen zijn het belangrijkste voor de inrichting. Deze moet je meenemen als je een plan maakt voor welke eettafel je wilt of welk lichtplan je wilt.

Welke tafel kies ik?

Als je eenmaal een beeld hebt waarvoor je de eetkamer wilt gebruiken, dan kun je gaan zoeken naar een eettafel die past bij je stijl en je woonwensen. Zorg ervoor dat je een tafel kiest die in de ruimte past, maar denk ook na over je opties. Zo heb je meer mogelijkheden met een grotere eettafel, maar ook met een kleinere eetruimte kun je tot creatieve oplossingen komen zodat je toch je ideale eetkamer kunt realiseren. Denk bijvoorbeeld na of je ’s avonds graag aan tafel zit of dat je wilt werken aan je eettafel. In dit geval is een rechthoekige tafel een goede optie voor jou. Je kunt je laptop of andere spullen snel aan de kant schuiven als je gaat eten. Heb je weinig ruimte tot je beschikking? Kies dan voor een kleinere tafel. Een ronde tafel neemt weinig ruimte in beslag, maar je hebt wel genoeg plaats voor meerdere mensen. Ben je iemand met weinig ruimte, maar wil je wel graag uitgebreid tafelen? In dat geval zou je een uitschuifbare tafel kunnen aanschaffen. Dit is een goede optie om je eethoek makkelijk aan te passen en je kunt altijd ruimte besparen door hem in te schuiven.

Maak je kamer zachter

Vaak hebben ruimtes veel rechte lijnen en hoek, maar ronde vormen doorbreken dit en zorgen ervoor dat je meer sfeer en knusheid in je kamer brengt. Vooral in een moderne kamer komt een ronde tafel goed tot zijn recht. Een voordeel van deze tafels is dat ze weinig ruimte innemen maar wel genoeg zitruimte bieden voor een groot gezelschap.

Welke eetkamerstoelen kies ik?

Als je eenmaal een besluit hebt gemaakt over je eettafel, dan kun je op zoek gaan naar een eetkamerstoel die erbij past. Als je veel thuiswerkt of lang wilt tafelen dan is het belangrijk dat je comfortabele eetstoelen kiest die een goede houding waarborgen. Denk na over de verschillende materialen die voor eetkamerstoelen gebruikt worden en staar je niet blind op een bepaald model. Als je kinderen hebt kun je beter voor stoelen kiezen van kunststof, want deze zijn makkelijk schoon te maken. Heb je geen kinderen, dan zijn stoffen stoelen ook een prima optie.

Geef een reactie