Bronzen beelden: maak je interieur of je tuin uniek

Sinds men er achter kwam dat de legering koper en tin een bewerkbaar maar sterk materiaal produceerde waren bronzen beelden een feit. En dit ontdekte men al meer dan 5000 jaar geleden. Sindsdien is brons niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken en werd het toen al gebruikt voor het maken van kunst, gebruiksvoorwerpen en wapens. Ook al is brons bewerkbaar, het is ook sterk en dat maakt het een ideaal materiaal voor kunstenaars. Bronzen beelden kunnen de weersomstandigheden goed aan en tegelijkertijd blijven ze erg lang mooi. Het is dan ook niet voor niets nog steeds een materiaal dat voor kunstenaars zoals Corry van Ammerlaan wordt omgetoverd in een schitterend kunstwerk.

Bronzen beeldjes in je kamer

Brons is een materiaal dat uitstekend bestand is tegen de weersomstandigheden, maar je hoeft het niet buiten toe te passen. Je kunt ook bronzen beeldjes vinden die bedoeld zijn voor binnen, in je woonkamer of andere ruimtes. Deze beeldjes zet je in de vensterbank, op de plank of in de vitrinekast, en zo maak je je interieur uniek. Er zijn bronzen beeldjes te krijgen in allerlei stijlen en met allerlei onderwerpen, dus er is altijd wel een beeldje te vinden dat in jouw woning past. Zo maak je jouw interieur ook bijzonder en kun je deze met één beeldje nieuw leven inblazen.

Brons als materiaal

Het materiaal brons spreekt dus al aan sinds dit werd ontdekt. Het heeft een schitterende donkere en goudachtige kleur, waardoor het perfect past bij de natuurlijke kleuren van de tuin. Brons blijft ook buiten lang goed en wordt vaak mooier naarmate het ouder wordt. Bronzen beelden worden gemaakt door gesmolten brons in een mal te gieten. Zolang er een mal van te maken is, is er dus van alles mogelijk. De warme kleur en uitstraling zorgen ervoor dat brons als materiaal emoties kan opwekken en de kijker een verhaal vertelt.

Bronzen beelden in jouw tuin

Bronzen beelden zijn echt niet alleen bedoeld voor belangrijke personen op grote pleinen in Europese steden. Ook nu nog worden er voldoende beelden gemaakt door de vele getalenteerde kunstenaars die Nederland rijk is. Jij kunt dus ook over een schitterend bronzen beeld beschikken en deze in je tuin neerzetten. Daarnaast zijn er ook bronzen tuinbeelden die fungeren als fontein, waarmee je je tuin nog verder opfleurt. Brons is een materiaal dat schitterend aansluit bij de kleuren van buiten en van de natuur. Het past in moderne tuinen, in landelijke tuinen en klassieke tuinen. Zoek jij iets unieks voor jouw tuin, overweeg dan een bronzen beeld te plaatsen.

Bekende bronzen beelden

Het bekendste bronzen beeld is misschien wel Het Vrijheidsbeeld. Eens had dat ook een warme gouden kleur en dat moet heel bijzonder geweest zijn voor de immigranten die op Ellis Island toevoeren. De Denker van Rodin is ook gemaakt van brons, net als Het Zeemeerminnetje in Kopenhagen. Johan Cruijff is recentelijk in brons vereeuwigd en staat nu voor het Barcelona stadium.

Geef een reactie