De eerste keer weer maaien

De eerste krokussen bloeien en de narcissen strekken zich uit richting de zon. Het is blijkbaar lente en de eerste keer maaien van ons gazon kan worden gedaan.

Deze snede moet horizontaal zijn en niet verticaal. Dus laat de verticuteermachine in de hoek staan ​​en pak uw aloude grasmaaier. Het eerste wat u moet doen, is weer een keer goed en niet te hoog of te laag maaien. Het gras van verschillende lengtes op één hoogte maaien en het gazon reinigen met de grasmaaier. Om dit te doen, zet de grasmaaier een beetje hoger, de eerste snede mag niet te diep zijn. Het moet ongeveer 40 mm tot 45 mm zijn. Pas later in het voorjaar, wanneer het gazon zijn kracht heeft herwonnen, stelt u de grasmaaier in op de gebruikelijke maaidiepte, zoals in de zomer.

Voor de eerste snede

Ter voorbereiding op de eerste snede kunt u het gazon opnieuw harken met een hark of een hark. Hiermee maken we het gras los dat door vorst aan elkaar is geplakt, evenals de resterende bladeren en takjes die de afgelopen weken op het gazon zijn geblazen. Daarna kunt u uw gazon maaien, bij voorkeur met een grasvanger.

Gebruik voor deze eerste snede van het seizoen geen mulchmaaier of mulchen van het maaisel. Ten eerste zijn de temperaturen in het vroege voorjaar nog steeds erg laag, vooral ‘s nachts en vroeg in de ochtend. Bodemorganismen zouden de mulch niet kunnen implementeren en verwerken.

De resten gemaaid gras zou erg nat en klonterig worden. Het resultaat is gras bedekt met oud gras en schaduw dat begint te rotten. Aan de andere kant kunnen grasziekten zoals schimmels zich zo snel verspreiden. Het risico op algenvorming neemt ook toe.

Grasresten zou het gazon in deze tijd van het jaar beschadigen. Het is daarom beter om de grasresten op te vangen of af te harken en op een andere manier weg te gooien, bijvoorbeeld in de container.

Wel is het nu al tijd om te kijken naar de kale en minder goede plekken in het gazon. Steek deze na het maaien eventueel uit, over enkele weken kunt u nieuwe graszoden leggen om deze kale plekken op te vullen.

Geef een reactie