De mooiste bomen voor in je tuin

Je kent het wel: je bent je tuin helemaal zat, maar je weet niet wat je eraan kan veranderen? Kies er dan voor om een boom te planten! Zo creëer je op een natuurlijke manier een beetje schaduw en een afgeschermd plekje voor wat privacy in je tuin. Daarnaast is een boom door zijn grootte echt een eyecatcher in je tuin. Lees in deze blog welke bomen jouw tuin weer helemaal kunnen opfleuren.

Fruitboom

Wie droomt er niet van: je tuin inlopen en een vers stuk fruit van de boom plukken en opeten. Want iedereen weet: wat je zelf hebt gekweekt, smaakt een stuk lekkerder. Neem dan een fruitboom! Kies je favoriete vrucht: peer, appel of kers. Of als je keuzestress hebt, kan het nooit kwaad om er meerdere te nemen! Naast praktisch kan dit soort boom ook een prachtige uitstraling hebben wanneer hij in de lente bloeit en schitterende bloesems krijgt. 

Sneeuwklokjesboom

Je raadt het misschien al aan de naam, maar wanneer de sneeuwklokjesboom van half april tot half mei in bloei staat, heeft hij prachtige bloemen in de vorm van sneeuwklokjes. Er zijn twee verschillende soorten van deze boom: halesia carolina en halesia monticola. Onder deze Latijnse benamingen kan je de sneeuwklokjesboom in het tuincentrum vinden. 

Magnoliaboom

Over eyecatchers gesproken: de magnoliaboom is prachtig. In de lente staat deze boom prachtig in bloei met duizenden roze-witte bloemen. Een overweldigend gezicht. Er zijn verschillende soorten van dit soort boom, sommige hebben kleinere bloemen dan andere en sommige zijn roze en andere neigen meer naar wit. Voor ieder wat wils dus! Welke soort je ook kiest, ze zijn allemaal schitterend op hun eigen manier.

 

Ben je op zoek naar een boomspecialist die helpt met het planten, verwijderen of snoeien van zo’n boom? Dan ben je bij van Voorthuizen aan het juiste adres!

Geef een reactie