Feest en aantrekkelijke prijzen tijdens Singles Day 2021

Heb je wel eens van SinglesDay gehoord? Ook in 2021 wordt deze oorspronkelijk Chinese feestdag weer gevierd. 11 November (de elfde van de elfde) is de dag dat veel Chinese single jongeren een feestje vieren omdat ze er trots op zijn alleenstaand te zijn. De dag is gekozen omdat de datum volledig uit enen bestaat en dat hoort natuurlijk bij singles. Behalve in China wordt deze dag ook op vele andere plekken op de wereld gevierd. In de VS, maar ook in Nederland is het een populaire dag waar er vooral op shopgebied veel te vieren valt. Veel webstores spelen op deze dag in door speciale Singles Day kortingen aan te bieden.

Carnaval of shoppen met korting?

11 November is voor veel mensen onder de rivieren al een dag die ze niet vergeten. Dan wordt immers het Carnavalsseizoen ingeluid. Maar je leest het goed, voor iedereen valt er op 11/11 wat te vieren. In 2021 valt Singles Day op een donderdag. Misschien heb je op weekdagen geen tijd om te gaan winkelen, maar niet getreurd: een groot aantal kortingen op deze dag vind je juist in veel webshops. En je hoeft echt geen single te zijn om te kunnen profiteren van de kortingen.

Festiviteiten ter gelegenheid van Singles Day

Hoewel Singles Day is geworden tot een waar shop-festijn, leeft het originele idee achter deze dag bij veel jongeren in China nog zeker wel. Zo is 11 november bij uitstek een dag om iemand uit te nodigen op een eerste date. Ook vieren veel koppels dat de partner de enige liefde is. Naast de scherpe kortingsacties die veel winkels bieden, worden in China ook vele andere activiteiten ter gelegenheid van deze dag georganiseerd. Ook kun je bijvoorbeeld in restaurants of barretjes rekenen op kortingen als je als single iets komt eten of drinken. Maar de grootste acties vind je tocht echt in de winkels en online shops.

Geef een reactie