Hoe een gazon gezond houden

Een mooi gazon vereist geen overvloed aan chemicaliën. Zorgvuldig water geven, maaien en bemesten kunnen uw gazon gezond houden, samen met jaarlijkse vervuiling en beluchting. Met de juiste aanpak kan uw gazon gezond genoeg zijn om op zichzelf ziektes, onkruid en droogte te weerstaan. Als u deze problemen nog steeds ondervindt, kan het aanpassen van uw grond- of tuingewoonten vaak tot herstel leiden.

 

Bereid het gebied voor op planten.

Verwijder oud gras en onkruid met behulp van een druivenhak of zodensnijder. Breng indien nodig glyfosaat of een ander breedbladig herbicide aan om dit onkruid te verwijderen. Volg de instructies op het etiket en wacht de vereiste tijd na het aanbrengen voordat u de grond breekt en voorbereidt. Sorteer uw grond op een helling van 1 of 2% weglopend van gebouwen. Verbeter de grond indien nodig op basis met starterbemesting. Geef de grond water en laat een week intrekken. Kies je soortgras. Neem de tijd om een ??grassoort te selecteren. Gazononderhoud zal veel gemakkelijker zijn als het gras geschikt is voor uw klimaat, bodemtype en gebruikspatronen.

 

Onderzoek de specifieke soorten, niet alleen het gras van het “koele seizoen” of het “warme seizoen”. Je zult ook kiezen tussen zaad en graszoden (graszoden). Zaad is goedkoper en gemakkelijker te installeren, maar kan maanden duren om bruikbaar te worden. Kies graszoden als u eerder een gazon wilt hebben en bereid bent tijd en moeite te investeren. De zode moet vochtig zijn, zonder droge of gebarsten gebieden. Installeer het nieuwe gazon. Verdeel het gazon in secties om de taak beter beheersbaar te maken.

 

Volg deze instructies:

Zode installeren: Verwijder een paar centimeter aarde, zodat de nieuwe zoden gelijk zal eindigen met de omgeving. Leg de zode van het ene naar het andere eind in verspringende rijen, alsof je stenen legt. Knip de randen bij zodat ze passen met een mes. Geef het nieuwe gazon water.

 

Volg deze richtlijnen om een nieuw gazon gezond te houden:

Geef goed veel water na de installatie, gebruik dan een volle gazonrol om de graszoden tegen de grondbasis te verdichten. Vanaf dat moment, geef water in de vroege ochtend voor de komende 2 weken. Geef voldoende water om de grond onder de graszoden te bevochtigen, maar vermijd overwater dat de zode kan oprollen van de grond.

Geef een reactie