Een Griekse tuin: iedere dag vakantie!

Ondanks dat het er naar uitziet dat we dit jaar weer op vakantie kunnen, zijn er nog veel landen waar je nog niet naartoe mag reizen. Het zou dus zomaar kunnen dat we de zomer van 2021 toch nog vakantie in eigen land moeten vieren.

Maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn! Je kunt er namelijk voor zorgen dat je dat fijne vakantiegevoel naar je achtertuin haalt door een tuin in Griekse stijl aan te leggen.

Wat is een Griekse tuin?

Een Griekse tuin bevat elementen en beplanting waarmee je een mediterrane sfeer creëert. Denk bijvoorbeeld aan flagstones, een pergola met een schaduwdoek, brokken natuursteen en natuurlijk een olijfboom.

Daarnaast worden de tuinmuren of schutting vaak in een lichte kleur geverfd en tuinmeubilair van hout geplaatst. Het liefst met kussen die de kenmerkende blauwe kleur van de Griekse vlag hebben.

Een Griekse tuin begint met een tuinontwerp

in principe is het aan te raden om voor elke soort tuin vooraf een tuinontwerp te maken, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Voor een Griekse tuin geldt dit dus ook.

Het laten maken van een tuinontwerp is specialistisch werk. Beplanting, kleuren, tegels en andere tuinmaterialen worden allemaal op elkaar afgestemd.

Ook wordt er rekening gehouden met de gevolgen van klimaatverandering. Bijvoorbeeld door voorzieningen in de tuin te verwerken waarmee regenwater kan worden opgevangen. Bovendien houdt een tuinontwerp specialist rekening met:

  •         Voldoende speelruimte voor huisdieren en kinderen.
  •         Schaduwrijke zones, zodat je op zonnige dagen op een comfortabele manier van je tuin kunt genieten.
  •         Ruimte om samen met je gasten in de tuin te kunnen zitten en bijvoorbeeld te BBQ’en.

Bespaar niet op het laten maken van een tuinontwerp wanneer je een Griekse tuin wilt laten aanleggen. Dan weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Meer informatie over Griekse tuinen

Zoals je hebt kunnen lezen komt er nogal wat kijken bij de aanleg van een Griekse tuin. Daarom is het aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan, maar om een gespecialiseerd hoveniersbedrijf in te schakelen om de Griekse tuin voor je te ontwerpen en aan te laten leggen.

Een voorbeeld van een dergelijk hoveniersbedrijf is Aardoom Hoveniers. Door de jaren heen heeft Aardoom Hoveniers in de regio Rotterdam diverse mooie Griekse tuinen mogen realiseren.

Het feit dat de eigenaar, Dionysios Sofronas, zelf van Griekse afkomst is draagt natuurlijk bij aan het eindresultaat. Wil je een Griekse tuin? Dan is Aardoom Hoveniers wat dat betreft hét hoveniersbedrijf om contact mee op te nemen.

 

Geef een reactie