Hoe kies je de beste tuinset uit?

Heb je een mooie tuin? Dan horen daar natuurlijk ook tuinmeubelen bij! De keuze is groot, want er bestaan veel verschillende soorten tuinsets en loungesets. Daarom lees je in dit artikel welke zaken van belang zijn als je zo’n tuinset of loungeset gaat kopen. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt in jouw situatie!

Tuinset, loungeset, diningset… wat past bij mij?

Allereerst is het belangrijk om jouw specifieke wensen en behoeften in kaart te brengen. Heb je bijvoorbeeld een gezin en wil je met iedereen in de zomer regelmatig genieten van een heerlijke barbecue buiten? Dan is een tuinset met een eettafel waarschijnlijk de beste keuze. Of lig je liever op de bank met een boekje of tijdschrift met een glas wijn? In dat geval past een loungeset hoekbank beter bij je. Wil je the best from both worlds? Dan bestaan er ook nog lounge dining sets. Hier kun je op dineren én loungen!

Tuinmeubelen in de juiste stijl en kleur kiezen

Tuinmeubelen komen in allerlei soorten en maten. Je kunt ze online bestellen, maar tuincentra staan er ook vol mee. Welke kleuren en stijlen kies je als je zoveel keuze hebt? Een handige tip is om de keuze mede af te laten hangen van de interieurstijl binnenshuis. Tuinmeubilair kies je dan in een soortgelijke stijl en kleur, zodat de binnen- en buitenkant van je huis in elkaar overlopen. Op deze manier wordt de tuin het verlengde van je woonkamer! Verder heb je ook veel keuze qua materiaal. Ieder materiaalsoort heeft weer zijn eigen uitstraling. Kies je bijvoorbeeld voor modern aluminium of voor klassiek hout? Maak een moodboard met foto’s van internet zodat je jouw persoonlijke stijl kunt ontdekken. Op deze manier kom je er ook achter welke kleuren, stijlen en materialen jou het meeste aanspreken.

Welke materialen kiezen?

De materiaalkeuze hangt tenslotte ook af van de vraag in hoeverre je bereid bent om aan onderhoud te doen. Veel tuinmeubilair wordt tegenwoordig gemaakt van wicker. Dit materiaal heeft een natuurlijke look en is tegelijkertijd ook duurzaam, licht qua gewicht en goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Kunststof kent soortgelijke eigenschappen en is daarom ook erg populair voor tuinmeubels. Hout is daarnaast ook erg geliefd. Dit materiaal geeft een tijdloze look, maar vraagt wel enig onderhoud. Daarnaast is hout ook relatief zwaar en duurder dan bijvoorbeeld kunststof. Wil je toch graag tuinmeubilair van hout? Kies dan voor teakhout, want dit type hout bevat veel olie van nature waardoor je het minder vaak hoeft te onderhouden. Voor een moderne look in de tuin is RVS of aluminium loungeset een goede keuze. Het voordeel van deze materialen is dat het niet roest en dat het onderhoudsvriendelijk is.

Geef een reactie