Hoe monteer je een rechthoekige trampoline

 

Trampolines, ze komen vrijwel over voor in ons land In Nederland alleen al waren er in 2018 64 trampolineparken gemeten. Deze trampoline parken zijn plekken waar je indoor op verschillende trampolines en hoogtes trampoline kan springen. Door het meestal brede aanbod van trampolines, is het publiek divers variƫrend van jong tot oud. Maar trampolines zijn niet alleen aanwezig in rechthoekige trampoline parken, ze komen ook voor in speeltuin, achtertuinen en op verjaardagspartijen. Maar wil je nu weten hoe je een trampoline in elkaar gaat zet, lees dan snel verder!

Materiaal controleren en uitstallen

Stap 1 in het monteren van een rechthoekige trampoline is het controleren van het materiaal. Let hierbij goed op of alles wat er in de doos hoort, ook in de doos zit. Verder is het kijken naar de kwaliteit van de materialen die in de doos zitten ook erg belangrijk. Mocht er iets ontbreken of van beschadigd zijn, geef dit dan op tijd aan. Na het controleren van de materialen is de plaatsbepaling van de rechthoekige trampoline aan de beurt. Voor het monteren van een trampoline is de plek waar de rechthoekige trampoline terecht komt belangrijk, want de materialen moeten in de buurt van deze plek worden uitgestald. Uitstallen is niet alleen overzichtelijk maar ook handiger om ervoor te zorgen dat er tijdens het monteer process niks kwijtraakt. Zodra de plek dan is bepaald, moet de frame van trampoline worden opgezet. Om ervoor te zorgen dat niet alle spanning aan een kant zit, wordt het aangeraden om de springmat evenwijdig te spreiden. Meestal wordt er hierbij een spanhaak geleverd om het wat gemakkelijker te maken. Als deze haak ontbreekt dan zal een springveer ook wel de klus klaren.

Gereedschap

Voor het in elkaar zetten van een trampoline, heb je niet veel nodig. Aan een boormachine en schroevendraaier zal je genoeg hebben. Bij het in elkaar zetten van de rechthoekige trampoline, is het ook aan te raden om een handschoenen te dragen, omdat bij het spannen van de doek, de handen gemakkelijk in de veren verstrikt kunnen raken. Als alles stevig en op de juiste manier aan elkaar is gemonteerd is het tijd om het beschermkussen over de trampoline te zetten. Afhankelijk van de keuze voor wel of geen net moet het net samen met verbindingslussen en palen worden vastgezet.

Bron: Trampoline Koning

Geef een reactie