Inspiratie Tips voor een mooie tuin

De tuin is voor veel mensen een plek waar zij veel tijd doorbrengen. Zo kan het in de zomer heerlijk zijn om hele dagen door te brengen in de tuin. Daarnaast kan het in de winter, indien je de juiste materialen hebt, ook erg lekker zijn om in de tuin te zitten. Echter, om tot een mooie tuin te komen, kan erg lastig zijn. Om onze lezers hierbij te helpen, hebben wij een aantal inspiratie tips op een rijtje gezet.

Een moderne tuin is erg hip, maar ook eenvoudig te realiseren

Een moderne tuin wordt met het jaar populairder. Echter, voor velen is het niet precies duidelijk wat dit inhoudt. Een moderne tuin is te omschrijven als een tuin met strakke lijnen, geordende patronen en een tijdloos ontwerp. Bij een moderne tuin kom je nauwelijks opvallende vormen of meubels tegen. In veel gevallen is er wel een vijver aanwezig. Dit om de tuin iets levendiger te maken. Het grote voordeel van een moderne tuin is dat het er overzichtelijk en strak uitziet. Mede hierdoor blijft de hoeveelheid onderhoud ook beperkt.

Werk per blok en creëer later één geheel

Wanneer je een tuin hebt, ongeacht de grootte, is het sterk aan te raden om in blokken te werken. Bepaal allereerst hoe je het geheel eruit wilt laten zien en vul vervolgens per blok in hoe je die eruit gaat laten zien. De meesten hebben in relaxruimte en eetruimte in de tuin. Probeer zelf ook aan elke blok van je tuin een functie te koppelen. Zo heb je een rode draad en kun je snel een mooie tuin creëren. Mocht je alle blokken van de tuin hebben uitgewerkt, dan kun je accessoires aanschaffen om de tuin meer één geheel te maken.

Gebruik de juiste verlichting voor knusse avonden

Het kan erg lekker zijn om de avonduren door te brengen in de tuin. Echter, om dit prettig te maken is het van belang dat je gebruik maakt van goede verlichting. Zorg ervoor dat je de zitplek met een warme kleur verlicht en de rest van de tuin hierop aan laat sluiten. Door de hele tuin te voorzien van een kleine hoeveelheid licht, kun je in de avond extra genieten van de tuin. 

Plaats een mooie blokhut om de tuin compleet te maken

Een andere tip die wij jou kunnen geven, is dat een blokhut erg handig en prettig kan zijn in de tuin. Zo kun je een blokhut gebruiken om spullen in de winter op te slaan. Daarnaast heb je ook blokhutten met een overkapping. Deze blokhutten zijn ideaal op het moment dat het wat kouder wordt, of regelmatig regent. Echter, om van deze voordelen te kunnen profiteren, is het van belang dat je beschikt over de juiste blokhut. Hier vind je mooie blokhutten die in vrijwel elke tuin geplaatst kunnen worden. Let er bij de aanschaf van een blokhut wel op dat je de juiste maat aanschaft. Een blokhut dient een aanvulling te zijn op de tuin, maar zeker niet overheersend aanwezig te zijn.

Geef een reactie