Is een gietvloer ook mogelijk in de tuin?

Het zijn vooral kunsthars gebonden gietvloeren die binnen worden gebruikt. Velen vragen zich af of een gietvloer ook buiten op een terras zou kunnen worden aangebracht? Je zou dan een mooie overgang kunnen maken vanuit je woonkamer naar je terras. Het is mogelijk om buiten op je terras een gietvloer te plaatsen, maar je moet wel met enkele belangrijke punten rekening houden.

Het leggen van een gietvloer buiten

Een kunststof gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Dat zijn drie tot vijf lagen. De vloerlagen mogen tijdens het drogen niet vochtig worden. Het drogen zal tijd in beslag nemen. Het leggen van een gietvloer buiten zal drie tot vijf dagen duren. Daarom moet je dit leggen van een gietvloer buiten in de zomer doen tijdens een periode wanneer er enkele droge dagen worden verwacht. Je kunt natuurlijk een gedeelte van je tuin en terras wind- en regendicht maken. Daar hangt natuurlijk wel een kostenplaatje aan vast.

De ondergrond moet bij het leggen van een gietvloer goed zijn. De ondergrond mag niet te vochtig zijn. Wanneer je een gietvloer gaat leggen op een te natte ondergrond, kan er blaasvorming optreden. Voordat je dus een gietvloer buiten kan geen leggen, is het belangrijk dat je de ondervloer eerst vochtwerend maakt.

Ook is het belangrijk dat je in de gaten houdt dat een gietvloer, die buiten wordt geplaatst, zwaarder belast zal worden dan binnen. Buiten heb je te maken met grote temperatuur verschillen, regen, sneeuw en hagel. Buiten zal de vloer stroever moeten worden gemaakt dan binnen, om uitglijden te voorkomen. Wanneer de vloer wordt gelegd, moeten tijdens de periode van het drogen, zand en vuil zoveel mogelijk worden uitgebannen. Ook huisdieren, vogels of andere dieren mogen de vloer niet betreden.

Conclusie

Een gietvloer buiten plaatsen kan wel, maar je moet er wel bepaalde voorzorgsmaatregelen voor nemen. Begin aan het leggen van een gietvloer niet zelf. Laat dat werk aan de vakman over. Ze weten wat ze moeten doen om te zorgen dat er een mooie vloer wordt gelegd. Laat voor het leggen van een gietvloer eerst een offerte maken. Je weet dan vooraf wat je aan een dergelijke vloer kwijt bent.

Interesse in meer tuin inspiratie? Lees dan verder op Jouw Tuininspiratie.

 

Geef een reactie