Vijf manieren om ongedierte buiten je tuin te houden

Nagenoeg iedereen heeft een grote hekel aan ongedierte. Het is natuurlijk ook geen prettige gedachte wanneer je weet dat er in vrijwel iedere woning veel ongedierte zit. De beestjes komen echter niet alleen binnenshuis voor. Ook in je tuin krioelt het van de ongedierte. Hierdoor heb jij mogelijk geen zin meer om met mooi weer in je tuin te gaan zitten. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om ongedierte uit je tuin te weren. Ben jij benieuwd wat? Onze ongedierte specialist geeft je in onderstaande tekst vijf handige tips.

 

1. Gebruik chemische bestrijdingsmiddelen

De meeste ongedierte is te verdelgen met behulp van chemisch bestrijdingsmiddel. Er zijn voor nagenoeg alle soorten ongedierte wel bestrijdingsmiddelen op de markt. Weet echter wel dat ook de nuttige beestjes in je tuin hier vaak door sterven. Daarnaast is het vaak veel werk. Je moet het namelijk goed bijhouden om ongedierte echt buiten je tuin te houden.

 

2. Zet geen zoete dingen neer

De meeste soorten ongedierte zijn dol op zoetigheid. Denk bijvoorbeeld aan mieren en wespen. Wanneer jij bijvoorbeeld een glas drinken laat staan, komt hier geheid ongedierte op af. Je kunt zoetigheid echter ook slim inzetten. Zo kun je namelijk een speciale val maken met bijvoorbeeld ranja om bijvoorbeeld wespen te vangen.

 

3. Kies voor speciale bloemen en planten

Sommige soorten ongedierte heeft een hekel aan bepaalde bloemen en planten. Zo verblijft veel ongedierte vaak niet in de buurt van bloemen en planten waar een sterke geur van afkomt. Dit helpt onder meer om mollen buiten je tuin te houden. Dit ongedierte heeft een goedontwikkeld reukorgaan, waardoor zij er niet snel voor kiezen om molshopen te creëren in jouw tuin.

 

4. Zet een kat in

Zitten er veel muizen of ratten in jouw tuin? Dan wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk van af. Dit kan vrij eenvoudig door een kat aan te schaffen. Laat deze regelmatig in je tuin lopen, want dit beestje jaagt maar wat graag op dit ongedierte. Een makkelijke manier om van ratten en muizen af te komen, maar het kost, op de lange termijn, wel behoorlijk wat geld.

 

5. Schakel een ongediertebestrijder in

Heb jij ondanks bovenstaande tips alsnog last van veel ongedierte in je tuin? Kies er dan voor om een ongedierte specialist in te schakelen. Een ongediertebestrijder kan niet alleen het ongedierte in je tuin bestrijden, maar ook voorkomen dat er meer komt. Hij beschikt namelijk over de benodigde kennis en heeft vaak veel ervaring. Hierdoor weet hij precies welke maatregelen hij moet treffen om ongedierte buiten jouw tuin te houden. Dit vergt mogelijk wel wat aanpassingen, maar het heeft in de meeste gevallen een positief effect.

Geef een reactie