Ons nieuwe huis

Onlangs zijn wij in ons nieuw gebouwde huis gaan wonen. Ons eigen huis bouwen was al jarenlang een droom die wij eindelijk vorig jaar in vervulling zagen. Na het lang op een wachtlijst staan kregen wij de mogelijkheid een stuk grond te kopen in Enschede zuid. Dit was waar we van droomden en we hoefden dus ook niet lang te twijfelen om dit te doen.

De aannemer

Ik en mijn vrouw hebben best veel connecties en zijn ook allebei behoorlijk handig en creatief. Hierdoor hebben wij besloten dat de aannemer de ruwbouw doet en wij zelf de afwerking details en de tuin gaan afmaken. De aannemer was hiermee akkoord en leverde het huis geschilderd en met vloer op, de rest was aan ons.

De nieuwe keuken

De 2 belangrijkste aspecten van een huis hebben wij altijd de keuken en de tuin gevonden. Dit komt doordat wij van lekker eten en van rust en vrijheid houden. Doordat de plek waar wij de keuken in gedachte hadden niet heel groot was zijn wij gegaan voor een rechte keuken. Dit was voor ons de perfecte manier om optimaal met de ruimte om te gaan en een mooie en strakke keuken in ons huis te krijgen.

De achtertuin

Voor onze hond wouden mijn vrouw en ik een groot stuk gras achter in onze tuin, ook wilden we graag een dichte overkapping met glazen schuifdeuren waar we heerlijk zouden kunnen zitten in de zomer, maar ook in de winter doordat de glazendeuren dicht konden. Deze heb ik samen met mijn schoonvader gemaakt en staat prachtig in onze achtertuin.

Ongedierte

Nadat we een aantal ontzettend gezellige avonden gehad hadden in de overkapping kwam ik op een ochtend buiten en zaten er muizen in bij de chips zak die we hadden laten liggen. Muizen kunnen ziektes bij zich dragen dus ik heb direct ongediertebestrijding Enschede gebeld. Insektokill hoe het bedrijf heet, kwam direct en heeft de muizen verdreven. Dit zorgde ervoor dat mijn vrouw weer zonder bang te zijn in de overkapping durfde te zitten.

Geef een reactie