Tips als je van tuinieren houdt, maar een kleine tuin hebt!

Tips als je van tuinieren houdt, maar een kleine tuin hebt!

Ben jij een echte tuinder? Vind je het heerlijk om in de zomermaanden met je handen in de aarde te zitten? In dat geval is dit artikel meer dan het lezen waard! We vertellen je meer over de mogelijkheden om te tuinieren in een wat kleinere tuin. Wist je dat het zelfs op een balkon mogelijk is om te tuinieren? Neem bijvoorbeeld een heuse balkonmoestuin, waarmee je in de zomermaanden bent voorzien van heerlijke verse sla, tomaatjes en aardbeien.

Een balkonmoestuin voor mensen zonder tuin

Het is heel eenvoudig om een balkonmoestuin te maken. Je kunt bijvoorbeeld een grote plantenbak op je balkon zetten, meerdere losse potten met elkaar combineren of bloembakken aan de rand van je balkon ophangen. In het laatste geval is het belangrijk om de wind in de gaten te houden. Een harde wind op het balkon kan de plantjes in deze plantenbakken beschadigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Je kunt gewone tuinaarde gebruiken in de bloembakken om groente te kweken, vrolijke plantjes te poten, enzovoorts. Zorg er wel voor dat je de bakken van voldoende water voorziet, om te voorkomen dat de plantjes niet voldoende vocht krijgen.

 

Muurkas voor in een kleine tuin

Wanneer je een wat kleinere tuin hebt kan het erg lastig zijn om te tuinieren. Dit is zonde als je groene vingers hebt! Een muurkas van Bouwmarkttotaal kan in dit geval de uitkomst voor je zijn. Een muurkas kun je tegen een muur bouwen, waardoor de plantjes die je in deze kas zet voldoende warmte krijgen. Doordat de kas zon doorlatend is, krijgen je plantjes voldoende licht om te kunnen groeien. In een tuinkas kun je ook een rek met plantjes zetten, zodat je de hoogte in kunt gaan.

Geef een reactie