Tips voor werken in de tuin

Tips voor het werken in de tuin

Door het jaar heen zullen er verschillende soorten klussen in de tuin moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het poten van nieuwe plantjes, het snoeien van struiken en bomen, enzovoorts. Bij het werken in de tuin dien je de nodige voorbereidingen te treffen! Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van het juiste tuingereedschap, de aanschaf van fijne werkkleding voor in de tuin, etc. Onder fijne werkkleding verstaan we in dit geval kleding die ruim zit en daarbij vies mag worden.

Tip: wanneer je regelmatig bij andere mensen in de tuin klust, kan het raadzaam zijn om je werkkleding te laten bedrukken! Het bedrukken van werkkleding zorgt ervoor dat je tijdens je werk bijdraagt aan een grotere naamsbekendheid van je onderneming. Voorbijgangers zullen immers zien hoe mooi je de tuin maakt!
Voeg bloemen of planten toe.

 

Zoek informatie over planten en struiken

Om planten en struiken op de juiste manier te snoeien of te poten, is het belangrijk om hier vooraf de nodige informatie over op te zoeken. Op internet kun je van veel van deze planten, struiken en bomen informatie vinden. Bij het poten van nieuwe planten is het bijvoorbeeld raadzaam om goed te letten op de bloeitijd en –periode van de planten. Zo voorkom je dat er alleen in de zomer planten in bloei staan! Let ook op de kleur van de bloem van een plant of struik. Wanneer de kleuren van twee soorten planten met elkaar vloeken, kan dit de tuin een rommelige uitstraling geven.

 

Onderhoud het gazon regelmatig

Ook het gazon heeft een grote invloed op de uitstraling van je tuin. Zorg er om deze reden voor dat je het gazon op de juiste wijze onderhoudt. Maai het gras regelmatig en probeer paardenbloemen en distels uit het gazon te verwijderen. Voor het verwijderen van mos tussen het gras kun je het gazon eens per zoveel jaar laten verticuteren.

Geef een reactie