Tuimelemmer toepassen

Ga je regelmatig naar een wellness-centrum, dan ken je ze vast wel, de tuimelemmers. Deze emmer gevuld met water, geven je na een warme saunagang een verfrissende stortdouche. Er zijn twee varianten. Aan de muur bevestigd of tussen twee palen. Aan de emmer is een touw bevestigd en door met twee handen aan dit touw te trekken krijg je het water over je uitgestort. Wanneer de emmer weer in zijn originele stand terug is gedraaid vult deze zich weer automatisch met water. Er zijn ook systemen waarbij de emmer vanzelf kantelt, wanneer deze een bepaald niveau heeft bereikt. Eigenlijk hoort een saunacomplex in het bezit te zijn van zo’n kantelemmer. De stortdouche geeft een apart gevoel, je ervaart het als verfrissend en het ijskoude water geeft een tintelende huid. De poriĆ«n sluiten zich en je bent snel afgekoeld.

Wellness in je eigen tuin

Hoe lekker is het om op een warme zomerdag regelmatig een stortdouche te nemen in je eigen tuin. Voor thuisgebruik kun je dezelfde emmers gebruiken als in de wellness worden gezien. Heb je een eigen sauna in huis of tuin? Dan is zo’n kantelemmer heel fijn om je eigen wellness mee uit te breiden. Je kunt natuurlijk proberen om iets dergelijks zelf te maken maar dat eist wel een beetje klusvaardigheid. Online en in bouwmarkten zijn de tuimelemmers verkrijgbaar en simpel te bevestigen op een goeie plek in de tuin. Het is natuurlijk ideaal wanneer je een stukje muur hebt waar je verder niks mee doet en wat geschikt is om de emmer aan op te hangen. Ook kinderen vinden zo’n extra stukje speelplezier in de zomermaanden fantastisch.

Waterspeeltuin

Een zwembad wat uitgerust is met verschillende speeltoestellen zijn ideaal voor kinderen. Kinderen vinden het geweldig om van het ene naar het andere spuitende ornament te rennen. Zwemparadijzen zijn tegenwoordig uitgerust met de modernste waterspeeltoestellen en daar horen ook de tuimelemmers bij. Waterspeelobjecten zie je in de leukste varianten in de vorm van kantelemmers. De tuimelobjecten in een waterspeeltuin werken over het algemeen automatisch. Als de emmers vol zijn kiepen ze automatisch om. Dit is verrassend voor kinderen, je weet nooit van te voren wanneer je een plens water over je heen krijgt. De tuimelemmers die aan het plafond kunnen worden bevestigd geven onverwacht een hoeveelheid water waar kinderen veel plezier aan beleven. Het vallende water geeft een fris genoegen waar kinderen echt van kunnen genieten.

Geef een reactie