Je tuin decoreren doe je het best met deze drie tips!

Een tuin op een leuke manier inrichten en decoreren kan nog een behoorlijke opgave zijn. Je wilt immers dat je tuin een fijne en aantrekkelijke plek is om te gaan zitten, idealiter in veel seizoenen, en het liefst wil je ook nog eens dat het er wat anders uitziet dan de gemiddelde Nederlandse dertien in een dozijn tuin. Daarvoor zul je echter wel wat moeite moeten verrichten en vooral goed van te voren na moeten denken. Gelukkig kan dit er wel al snel toe leiden dat je tuin een echt fijne plek wordt! Lees snel meer over de inrichting en decoratie van je tuin.

Tip 1: denk aan alle seizoenen

Een van de meest belangrijkste tips bij het maken van een tuin is rekening houden met het feit dat je tuin het liefst op elk moment van het jaar een fijne plek is. De meeste mensen denken namelijk dat een tuin eigenlijk alleen fijn is in de lente, de zomer, en het begin van de herfst, maar wanneer je het goed doet kan je eigenlijk op elke dag van het jaar gaan genieten van je tuin (mits het niet 20 graden vriest). Zo kun je bijvoorbeeld een leuke overdekte zitplaats laten maken waarin je een heater of een open haard kunt zetten: dit kan geweldig zijn wanneer je in de winter besluit een winterborrel of -barbeque te houden. Ook kan je hier met de planten rekening mee houden, door bijvoorbeeld ook planten te nemen die pas richting de herfst gaan bloeien. Je kan hiermee veel variƫren! Ook kan je bijvoorbeeld kijken naar mooie beelden, bijvoorbeeld een voor 12,5 jaar jubileum bedrijf.

Tip 2: begin met het maken van een plan

Veel mensen beginnen bij het inrichten van hun tuin vaak een beetje lukraak dingen te kopen die zij denken dat mooi zouden staan, zonder echt goed na te denken over hoe dit samen zou gaan met de andere zaken in de tuin. Als je er echter voor zorgt dat je vooraf al ongeveer weet wat je zou willen maken, kun je veel gerichter op zoek gaan. Zo hoef je gelijk niet uren na te denken wanneer je bloemen, planten, of tuinbeelden kopen wilt!

Tip 3: zorg voor goede verlichting

De laatste tip richt zich op een belangrijk onderdeel van een goede tuin die door velen over het hoofd wordt gezien: goede verlichting. De meeste mensen komen namelijk niet verder dan een lampje bij de schuur dat door beweging wordt geactiveerd, maar zeker in de donkerdere dagen van het jaar zul je erg kunnen genieten van mooie verlichting. Zo kun je op fijne plekken ervoor kiezen om (watervaste!) lichtsnoeren op te hangen. Ook kun je ervoor kiezen om mooie lampen te kopen die het pad naar de deur en naar de poort goed

verlichten. Door dit te doen zul je gelijk zien dat je tuin er een stuk mooier en gezelliger uit komt te zien!

Geef een reactie