Tuin trends voor 2019

Het is eindelijk zover: De zon heeft zich voor het eerst weer flink laten zien! En daar gaan wij natuurlijk optimaal gebruik van maken door de trends van 2019 voor de tuin met jullie te delen. Want je knippert met je ogen en het is alweer zomer, dus we moeten aan de bak! You ready?

Minimalisme, ook in de tuin

Waar het vroeger vooral draaide om ‘meer is meer’, is de quote ‘less is more’ nu echt van toepassing. Geen grote tuinset meer (de meeste mensen kunnen het toch eigenlijk niet kwijt), maar kies voor een leuke ronde tafel met kuipstoeltjes. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en zien er strak uit. Aanrader!

Een lamellendak

Een lamellendak, wat?! Een lamellendak is gewoon een soort terrasoverkapping met een dak gemaakt van verstelbare lamellen. Het is eigenlijk een zonnescherm en parasol in één! Als de zon flink straalt, kan je de lamellen kantelen en schaduw creëren. Niet zo zonnig? Dan kan je de lamellen weer openzetten.

Maar wat is dan het verschil tussen een lamellendak en zonnescherm of parasol? Een lamellendak is, in tegenstelling tot de andere twee opties, wél geschikt voor meerdere weersomstandigheden. Bij sterke wind kan de stof van een parasol of zonnescherm scheuren, zonde.. Sommige lamellendaken zijn uitgerust met een regensensor. Gaat het regenen? Dan zullen de lamellen automatisch sluiten, zodat jij lekker droog zit.

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen

Bloemen zijn weer een stuk populairder geworden. Niet alleen voor in huis (denk aan de bloemen bezorgservices), maar ook voor in de tuin natuurlijk. Qua bloemen en planten kan je eigenlijk allerlei verschillende kanten op gaan.

Houd je van balans? Dan kan je zelf een kleurenpalet samenstellen, om zo de rust te bewaren. Wil je wat meer sfeer in de tuin creëren? Dan kan je verschillende kleuren, zoals roze, oranje, rood en lila mixen en matchen. Door ook met verschillende hoogtes te werken, creëer je een mooi contrast. Waar ga jij voor dit jaar?

Geef een reactie