De voordelen van een kunstgazon

Vele malen mooier dan kiezels of bestrating is een mooi aangelegd groen gazon in je tuin. Maar wat als je wel een mooi gazon wilt, maar helemaal niet zo handig in de tuin bent of niet van grasmaaien houdt? Dan neem je toch een kunstgazon. Van een kunstgazon profiteer je van alle voordelen van een mooi strak gazon, maar heb je niet de nadelen ervan.

Snel terugverdiend

Als je een levend gazon aan laat leggen heb je ook nog eens het nodige gereedschap nodig om deze te onderhouden, zoals een maaimachine, trimmer en kunstmest. Dit is niet het geval met een kunstgazon. Hoewel een kunstgazon best wel iets kost, kan je dit binnen vijf jaar geheel terugverdienen, omdat je op de lange termijn niets aan gereedschappen of ander onderhoudsmateriaal nodig hebt.

 

Geen onderhoud

Met een levend gazon dien je toch regelmatig te maaien, te bemesten en moet je het onkruid eruit halen. En dit elk seizoen weer. Het enige onderhoud aan een kunstgazon is één of twee keer per jaar het gazon opharken en natmaken. Een kunstgazon is daarna volledig onderhoudsarm en hoef je er niets meer aan te doen.

 

Altijd mooi

Velen met een gazon van levend gras vinden de winter deprimerend. Dit komt omdat het gras er dan geel, dof en levenloos uitziet. Je moet dan echt nog een paar maanden tot de lente wachten voordat het gras weer een beetje begint te groeien en mooier wordt. Mensen met een kunstgazon kunnen juist in de winter nog extra genieten van hun groene grasveld. Zelfs in de winter ziet een kunstgazon er nog goed uit en geeft een betere sfeer dan een levend gazon.

 

Het ziet er levend uit

Het hangt een beetje van de kwaliteit van je kunstgrasveld af, maar normaliter zie je bij een goede kunstgazon niet dat het geen echt gras is. Tenzij je een goedkopere versie kunstgazon hebt, dan zou je van afstand kunnen herkennen dat het imitatie is, maar als je een betere kwaliteit aanschaft, zal zelfs je buurman vol ongeloof en jaloezie naar je fraaie gazon kijken, zonder te weten dat het kunstgras is.

 

In de moderne onderhoudsarme tuin

De voordelen van een kunstgazon zijn legio: geen slijtage, onderhoudsvrij, ziet er altijd mooi groen uit en behoudt altijd mooie strakke randen en afwerking. Hierdoor hoef je je over je gazon geen zorgen meer te maken en kun je je volop bezig houden met experimenteren met verschillende kleuren, texturen en combinaties in je tuin. Het past dus prima als oplossing in een moderne en onderhoudsarme tuin. Dus kies maar, wel gazon past het beste in jouw tuin?

 

Bron: Tuin en Kunstgras.nl

 

Geef een reactie