Wat heb je nodig bij het aanleggen van een nieuwe tuin?

uw tuin decoraties

Voor het aanleggen van een compleet nieuwe tuin of het renoveren van een klein gedeelte ervan, zijn er verschillende attributen nodig. Want zonder een schoffel krijg je het onkruid echt de tuin niet uit. Laat je meenemen in de wereld van tuingereedschap en ga goed voorbereid te werk!

Niets lastiger dan tijdens het aanleggen van je nieuwe tuin een knallende ruzie met je partner. En dat alleen maar omdat jij niet het juiste gereedschap hebt aangeschaft of je partner vergeten is om de nieuwe planten op te halen. Weesgoed voorbereid met de onderstaande tips en voorkom bonje met je partner.

Zet je tuinwensen op een rijtje
Het klinkt voor de hand liggend, maar een lijstje met alle benodigdheden is heel handig. Denk na over de kleinste details en schrijf alles op wat je te binnen schiet. Ook het tekenen van jouw droomtuin kan een verhelderende blik geven. Kies een stijl en teken erop los.

Maak een budget
Niks zo onromantisch als het samenstellen van een budget. Al is het wel noodzakelijk. Want je wilt niet dat het budget van de tuin uiteindelijk overschreden wordt. Spreek daarom van tevoren duidelijk af wat het budget wordt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bestellingen plaatsen
Als je online mooie producten voor in de tuin hebt gezien, bestel ze dan op tijd. Vaak zit er een levertijd op en je wilt niet zonder de belangrijkste producten van je tuin zitten. Neem contact op met de verkoper om te vragen naar de levertijd.

Gereedschap aanschaffen
Kijk samen met je partner naar de meest hoognodige apparatuur voor het aanleggen van jullie droomtuin. Willen jullie met zand in de weer gaan? Dan is een kruiwagen onmisbaar. Zijn jullie meer van de sierbestrating en willen jullie liever tegels? Kies dan voor de aanschaf van een steekwagen. Zo houd je je rug in goede conditie.

En dan aan de slag
Plan samen één of meerdere dagen vrij zodat jullie met z’n tweeën aan de tuin kunnen werken. Samen is namelijk leuker dan alleen. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden binnen hebt en maak er een avontuur van. Doe bijvoorbeeld een wedstrijdje wie het snelst met de kruiwagen kan lopen. Of rijd de ander rond op de steekwagen. Zo maken jullie er samen een avontuur van en voelt het aanleggen van een nieuwe tuin niet als een helse klus.

Geef een reactie