Wespenoverlast? Laat het er niet bij zitten!

De zomer staat weer voor de deur en we kunnen ons allemaal die extreme zomer van afgelopen jaar herinneren. Wat voor ons een heerlijke lange zomer was, zorgde ook voor veel wespenoverlast. Het wespenseizoen heeft langer geduurd dan normaal en er waren er ook meer. Deze zomer zal het waarschijnlijk niet anders zijn, lees hier daarom meer over wespenplaag professioneel bestrijden.

Wespenplaag herkennen

Een aantal wespen in huis of in de tuin is nog geen reden tot paniek, al is dat anders ook niet de beste remedie bij wespen. Heb je overlast van wespen? Blijf dan vooral rustig. Wespen steken niet en zijn ook niet agressief, zo lang ze zich niet bedreigd voelen. Een wespenplaag herken je doordat er tientallen wespen in of om je huis te vinden zijn. Een wespenplaag kun je ook herkennen wanneer je een nest ziet. Een wespennest kan zowel in huis als in de tuin zitten, als je er een ziet, blijf er dan vooral uit de buurt. Bel zo snel mogelijk met de plaatselijke bestrijder, hij zal telefonisch de ernst van de zaak beoordelen. Een wespennest verwijderen is vaak zo gepiept, maar moet wel door een vakman worden gedaan.

Wespennest verwijderen

Ga een wespennest vooral niet zelf proberen te verwijderen, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. De meeste mensen die zelf proberen een wespennest te verwijderen, plakken de uitgangen van het nest dicht, maar weten niet dat de wespen dan andere gaten gaan boren waardoor ze naar buiten komen en dan zeer agressief kunnen zijn. Een bestrijder brengt de juiste middelen met zich mee om zo snel mogelijk je huis wespenvrij te hebben. De bestrijder bestrijdt de wespen in het nest, maar lokt met het juiste middel de andere wespen ook naar het nest toe. Hierdoor wordt heel het nest uitgeschakeld en kan het veilig verwijdert worden. Er zijn bestrijders die aan het einde van het wespenseizoen aanraden om het nest te laten zitten, wespen zouden in de winter namelijk doodgaan. Maar bij een zachte winter of een warme verstopplek, is de kans groot dat ze overleven en volgende zomer extra hard toe te slaan.

Bestrijder inschakelen

Wacht zeker in de zomer niet met het inschakelen van een bestrijder, zij hebben het in de zomer extreem druk met het verwijderen van wespennesten, bel daarom zodra je iets vermoedt of ziet. Het laten zitten van een nest kan gevaarlijk zijn, als je te dichtbij komt kunnen ze al agressief worden. Daarnaast is het belangrijk om je kinderen buiten het bereik van het nest te houden en ze er op te wijzen dat ze niet in paniek moeten raken, daarmee brengen ze zichzelf alleen maar in gevaar. Probeer dus allemaal rustig te blijven ook al zitten er honderden wespen.

Kosten bestrijding

De kosten voor het verwijderen van een wespennest kunnen heel verschillend zijn, zit het nest op een makkelijk te bereiken plek? Dan zal dit goedkoper zijn dan wanneer het nest op een onmogelijk te bereiken plek verstopt zit. De bestrijder geeft een indicatie van de prijs voordat hij langskomt!

Geef een reactie