Zo kies je de juiste afvalcontainer voor je tuinrenovatie

Heb je zin om je tuin helemaal lente- en zomerklaar te maken, zodat je in de warme seizoenen heerlijk kan genieten van een prachtige tuin? Dan is het hoog tijd voor een tuinrenovatie! Zorg voor mooie planten, nieuwe graszoden, trendy tegels en een comfortabele zithoek. Een renovatie kan aardig wat tijd en werk kosten, maar je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken met de juiste afvalcontainers!

Groenafval in een container

Tijdens de renovatie van een tuin produceer je veel tuinafval. Denk hierbij aan gras, oude struiken, takken of planten. Zorg voor een goede container voor het groenafval van ParidonContainers.nl. Let op dat hier enkel organische afval in weggegooid mag worden. Vaak is een groen afvalbak niet groot genoeg, je produceer namelijk aardig wat afval wanneer je in de tuin werkt. Het kan daarom verstandig zijn om voor grote container te kiezen, zoals een container van 10 kuub. Ben je meer dan alleen de graszoden, planten en bloemen aan het verbouwen? Werk je bijvoorbeeld ook met hout en grond? Dan is het verstandig om te kiezen voor een container voor bouw- en sloopafval. Hier kun je namelijk alles in gooien. Aan de slag in de tuin in Amsterdam? Dan kun je eenvoudig een container huren in Amsterdam bij Paridon Containers.

Het verschil tussen groenafval en houtafval

Ben je tijdens je tuinrenovatie bomen aan het kappen en wil je de boomstammen weggooien? Dan is het belangrijk om te weten dat boomstammen niet in de groenafval container mogen. Dit mag namelijk alleen in een container voor houtafval. In de groenafval container mag enkel afval dat organisch is en dat verteerd kan worden.

Snel en duurzaam afval inzamelen

Huur eenvoudig een container bij een containerverhuurbedrijf en verzamel het afval in een container. Moet de container geleegd worden of ben je klaar met de tuinrenovatie, dan kan de container weer op een afgesproken tijdstip opgehaald worden. De vrachtwagens die de containers ophalen rijden volgens de laatste richtlijnen op het gebied van duurzaamheid. Verder wordt het afval van je tuinrenovatie ook gescheiden opgehaald, zodat het weer hergebruikt kan worden. Het ingezamelde afval wordt vervolgens naar een verwerker gebracht waar het afval gerecycled kan worden tot een nieuwe grondstof. Zo draag je zelf ook bij een duurzame wereld!

Vuilnisbak, Groene Knippen, Ton De Bruin, Verspilling

Geef een reactie