Met een zwembadoverkapping besparen op energiekosten

Het gehele jaar door, gebruik maken van je zwembad, betekent dat je vooral in de winter flink moet bijstoken om het water lekker warm te houden. Ook is het zo dat zwembadwater vaak snel weer verdampt en je weer water moet bijvullen. Dit bijgevulde water moet ook weer opgewarmd worden, waardoor stookkosten behoorlijk kunnen oplopen. Het plaatsen van een zwembadoverkapping kan een oplossing zijn om je stookkosten naar beneden te krijgen. Met een dergelijke overkapping kan je het zwembadwater namelijk tot wel 10 graden warmer krijgen. 

Gratis opwarmen door de zon

Wil je tijdens de wintermaanden gewoon lekker buiten blijven zwemmen? Dat kan met een overkapping. Zwembadoverkappingen zijn namelijk voorzien van speciaal glas, dat ervoor zorgt dat het zwembadwater snel wordt opgewarmd en er daarmee een subtropische warmte wordt gecreëerd. Maar ook houdt de overkapping UV-licht tegen, zodat je tijdens het zwemmen toch geen last van de straling hebt. De zwembadoverkapping zorgt ervoor dat je het gehele jaar, ook tijdens de koude maanden, buiten kunt zwemmen.

 

Minder verdamping met een zwembadoverkapping

zwembadwater zal altijd verdampen, maar met een overkapping zal dit wel een stuk minder snel gaan, doordat er met een zwembadoverkapping een kas-effect ontstaat. Water verdampt dus minder snel, wat tot gevolg heeft dat je minder vaak extra water moet bijvullen en weer opnieuw moet opwarmen door middel van verwarmingselementen. Je voorkomt hiermee dus dat je telkens koud water aan het reeds opgewarmde zwembadwater toevoegt. Dit heeft een directe invloed op je stookkosten, die je daarmee drastisch naar beneden brengt. Een zwembadoverkapping zorgt er door middel van de speciale beglazing voor dat het water weer snel opgewarmd wordt, zonder bij te stoken. Dit kan je zeker merken bij de afrekening van je jaarlijkse energienota, die flink lager zal uitvallen. Een zwembadoverkapping is dus absoluut een hele goede investering.

 

Meer informatie: http://www.zwembad-overkapping.com/

Geef een reactie