Vind al uw groen bij ilex crenata kwekerij

Bent u op zoek naar een haag voor uw tuin, bekijk dan de website van de ilex crenata kwekerij. Zij verkopen de zogenaamde ilex crenata welke garant staat voor gegarandeerd groen. Deze heeft veel weg van de buxus en dus goed als toepassing van een haagplant. De ilex crenata heeft een mooie diepgroene kleur en fijne, stevige blaadjes die van vorm bol zijn. Deze winterharde haag, groeit in het voorjaar met een wit kleurig bloemetje, deze is overigens onopvallend. Deze vormen zich later in kleine zwarte besjes. Let op! Deze zijn wel licht giftig! Een bijkomend voordeel van deze plant is dat hij onderhoudsvriendelijk is! Wat wil een mens nog meer?! Om deze een beetje in vorm te houden wordt twee keer per jaar snoeien wel geadviseerd. Maar verder hoeft er niet zoveel aan te gebeuren! Een verder voordeel van deze plant is dat deze op een buxus lijkt, maar het dat niet is. Het is dan ook niet gevoelig voor de buxusmot, die van het zomer vele buxussen heeft aangetast.

Aanplanten van de ilex crenata

In principe kan de ilex crenata het hele jaar door worden geplant. Omdat de ilex crenata het het beste doet op een iets zuurdere ondergrond wordt een een humusrijke grond aanbevolen. Daarentegen kunnen dezelfde omstandigheden gecreƫerd worden door het toevoegen van tuinturf. Het toevoegen van een organische bodemverbeteraar zorgt dan weer voor een goede start voor de groei van de haag of struik. De ilex crenata moet de eerste paar dagen goed vochtig gehouden worden omdat de wortel zich oppervlakkig vasthoudt en niet diep in de bodem. Het is dus belangrijk dat deze grond vochtig gehouden wordt, en niet uitdroogt. Per strekkende meter wordt er een hoeveelheid ilex crenata geadviseerd verschillend van 4 tot 7 stuks. Dit hangt af van de hoogte de toepassing en de potmaat van de plant.

Nieuwsgierig geworden naar de ilex crenata? Of bent u er achter gekomen dat dit is waar u al die tijd al naar op zoek was? Bezoek dan ilexcrenata.nl voor een goed advies of misschien wel een levering van uw ilex crenata

Geef een reactie