De noodzaak van buitenmuur isolatie

Sta je op het punt om jouw woning van nieuwe isolatie te voorzien? Dan mag buitenmuur isolatie niet ontbreken. Jouw buitenmuren zijn een bron van warmte en kou. In de zomermaanden komt de warmte hierdoor naar binnen, terwijl in de wintermaanden de gestookte warmte plaatsmaakt voor de koude lucht van buiten. Juist daarom is het aanbrengen van goed isolatiemateriaal een vereiste. Maar er zijn nog een groot aantal andere redenen waarom je de buitenmuren van isolatie zou moeten voorzien. Maar waar moet je dan allemaal aan denken op dit gebied? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij.

Meer energie-efficiëntie dankzij isolatie

De buitenmuur isolatie moet er als eerste voor zorgen dat je meer energie-efficiëntie in huis krijgt. Wanneer je in de wintermaanden de verwarming aan hebt staan, wil je niet dat deze warmte binnen een korte tijd weer naar buiten ontsnapt. Je voelt jouw geld letterlijk aan je ontsnappen. Door gebruik te maken van isolatie zorg je ervoor dat de gestookte warmte ook daadwerkelijk binnenshuis blijft. Zo houd je de temperaturen constant, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf nu hoeven de apparaten in jouw huis niet meer voor een extreem hoge energierekening te zorgen.

Meer comfort in iedere ruimte

Naast de verlaging van jouw energierekening wil je ook meer comfort hebben. Ook dit is een resultaat van goede buitenmuur isolatie. De constante temperaturen die je in huis krijgt zorgen er namelijk voor dat je je overal in huis een goed gevoel houdt. De koude rillingen zijn verleden tijd en de zweetdruppels hoeven ook niet meer extreem voor te komen. Het comfort kan voorkomen dat je je niet meer goed voelt in jouw eigen woning. Door alle muren tegelijkertijd aan te pakken, hoef je je nergens meer zorgen om te maken en ga je vanaf het eerste moment al resultaten van merken.

Minder vocht in jouw huis

Met muurisolatie kan je ook de vochtproblemen in huis aanzienlijk verminderen. Vocht ontstaat vaak vanuit de buitenmuur. Vooral als je een spouwmuur hebt, zal het vocht zich hierin ophopen. Door een goede isolatie toe te voegen, kan je een waterdichte laag creëren. Het vocht stapelt zich niet meer op en dringt ook de woning niet meer binnen. De condensatie die binnenshuis ontstaat, zal daarentegen wel afgevoerd worden. De vochtproblemen en de bijbehorende schimmelvorming komen niet meer voor. Vanaf nu hoef je geen hoge kosten voor schoonmaak en reparatie meer te verwachten.

Geluiden buiten kunnen houden

Een ander effect dat je gaat merken aan de muurisolatie is dat je minder geluiden van buitenaf hoort. Het is een effect waar veel mensen niet over nadenken. Iedere dag hoor je geluiden van buiten. Denk aan het verkeer, de buurman die gitaar als nieuwe hobby heeft of blaffende honden. Door te kijken naar isolatiemethoden met een akoestische werking zorg je dat de omgevingsgeluiden geen hinder meer geven. Je kan je concentreren op de werkzaamheden en hoeft midden in de nacht ook niet meer gestoord te worden door geluid.

Geef een reactie