3 voordelen van kunstgras

Een grasgazon is een fraaie aanvulling in de tuin. Dankzij de zachte ondergrond kunnen kinderen er lekker op spelen. Wel moet je er rekening mee houden dat je een grasveld goed moet onderhouden. Zo moet je het regelmatig maaien, bemesten en bewateren om het gras mooi te houden. Zie je al dit extra werk niet zitten, maar wil je wel graag een groene tuin? Kies dan voor kunstgras! Kunstgras heeft namelijk heel wat voordelen wanneer het aankomt op onderhoud.

Het gazon is altijd fris en groen

Kunstgras is gemaakt van polyethyleen, een soort kunststof. Het heeft vrijwel geen onderhoud nodig en daardoor blijft kunstgras het hele jaar door altijd groen en fris. Verder voelt kunstgras natuurlijk ook heerlijk zacht aan, tenzij je speciaal kunstgras voor speel- en sportvelden kiest. Als je dus graag ligt te zonnebaden, dan kun je dit mooi op een bedje van kunstgras doen en je zult het verschil met echt gras bijna niet merken. Daarnaast bespaart het natuurlijk ook enorm veel tijd en moeite. Het enige wat je af en toe hoeft te doen, is het verwijderen van vuil zoals losse bladeren en takjes. Je kunt dit doen door met een hark voorzichtig het kunstgras door te “kammen” en het naar boven gekomen vuil weg te gooien.

Extra kleur in je tuin

Als je het woord “gras” hoort, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de kleur groen. Toch hoeft dit niet altijd te betekenen dat je bij het uitkiezen van kunstgras altijd maar voor een groen gazon moet gaan. Je kunt namelijk lekker creatief aan de slag met allerlei kleurencombinaties. Zo kun je bijvoorbeeld een speelveldje van kunstgras in kekke kleuren uitzoeken! Roze, blauw, wit, zilver: je kunt het zo gek niet bedenken of het is allemaal mogelijk met kunstgras. Op deze manier maak je van je gazon een ware eyecatcher!

Binnen no time een nieuw gazon

Het onderhouden van een gazon met kunstgras is niet veel werk, maar het aanleggen ervan ook niet! Kunstgras leggen is zo gedaan, maar dan is het wel belangrijk dat de ondergrond stabiel is. Zorg er dus voor dat je de ondergrond met een laagje zand (zoals stratenmakers-zand) egaal maakt. Heb je geen zin om dit allemaal zelf te moeten doen? Een specialist inschakelen is dan natuurlijk ook mogelijk. Een kunstgras-expert kan de hele make-over in je tuin van A tot Z aanpakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de klusjesman alleen bepaalde taken te laten doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf alvast alle oude beplantingen weghalen en de grond afvlakken, waarna de specialist het van jou overneemt en het kunstgras aanlegt. Op deze manier bespaar je een hoop tijd en kun je binnen no time genieten van een nieuw gazon!

Bron: kunstgrashuis.nl

Geef een reactie