Betonbielzen: waar worden ze voor gebruikt?

Betonbielzen worden tegenwoordig steeds populairder aangezien ze op ontelbaar aantal manieren kunnen worden gebruikt. Als je te weten wilt komen waar je betonbielzen voor gebruikt, lees dan de tekst hieronder goed door.

Hoogteverschil creëren
Je kunt met betonbielzen goede hoogteverschillen creëren aangezien betonbielzen veelzijdig zijn. Denk zo aan het opvangen van hoogteverschillen, zoals plantenbakken. De betonbielzen kunnen op elkaar worden gestapeld om leuke hoogte niveaus te maken waardoor de tuin meer dimensie krijgt.

Randen maken
Met betonbielzen maak je gemakkelijk randen. Denk zo aan randen voor de vijver, trapranden of perken. Je kunt namelijk randen creëren met betonbielzen zodat zand, grond, grind en split zich niet door heel je tuin kan verplaatsen. Ook weg- of padmarkering is een handig voordeel van betonbielzen.

Afbakening of scheiding maken
Maak een mooie afscheiding met betonbielzen. Denk bijvoorbeeld aan een afbakening van een perk of een pad om te zorgen dat ongewenste zaken niet in of uit de ruimte rolt. Met betonbielzen blijft alles namelijk netjes op zijn plaats.

Verschillende kleuren
Betonbielzen zijn te koop in meer kleuren dan alleen de standaard grijze kleur van beton zoals we dat kennen. Je kunt betonbielzen bij de meeste leveranciers namelijk ook kopen in een bruine of antraciet kleur. Wil je liever een ander kleurtje kopen, dan kan je betonbielzen altijd overschilderen door het gebruik van betonverf. Vergeet daarnaast niet dat je naast de kleur van de betonbielzen ook moet letten op de lengte, aangezien betonbielzen in verschillende lengtematen verkrijgbaar zijn.

Betonbielzen vormen een mooi tuintrend, aangezien betonnen toepassingen in de tuin (zoals
betontegels en betonnen tuinbanken) uitermate populair zijn dankzij de natuurlijke uitstraling.
Daarbij kent beton een lange levensduur en weinig onderhoud!

Geef een reactie