Geef je tuin een make-over met deze 3 tips

Ben jij toe aan wat verandering in jouw tuin, maar wil je niet meteen de hele boel omgooien? In dit blogartikel geven wij 3 tips waarmee jij jouw tuin op een snelle en makkelijke manier een make-over kunt geven. Het resultaat? Het gevoel van een compleet nieuwe tuin, maar dan zonder de grote tijd- en geld investering.

Tip 1: Opfleuren met tuinplanten

Een van de meest simpele manieren om jouw tuin op te pimpen, is het plaatsen van tuinplanten. Planten zorgen niet alleen voor meer kleur en levendigheid in de tuin, maar trekken daarnaast ook vogels en andere dieren aan. Een aantal planten die het altijd goed doen in de tuin zijn de:
Toscaanse jasmijn: een wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen. De Toscaanse jasmijn groeit het liefst op een plek in de volle zon.
De hortensia ‘Annabelle’ is een rijkelijk bloeiende hortensia. De plant wordt iets hoger dan een meter en heeft grote, halve bollen met witte, steriele bloemen.
Delphinium (ook wel Ridderspoor) behoort met haar paarse/blauwe bloemen tot een van de allermooiste borderplanten.
Planten zijn over het algemeen erg makkelijk om zelf te poten, maar natuurlijk heeft niet iedereen groene vingers. Mocht je het fijn vinden, dan kun je de hulp van een hovenier in Dordrecht inschakelen.

Tip 2: Stylen met tuinmeubels

De meubels in je tuin bepalen voor een groot deel de sfeer. Als je nog geen tuinset hebt, dan is dit hét gelegen moment om er een aan te schaffen. Ga jij voor Ibiza wit, bohemian, natuurlijk warm of industrieel? De mogelijkheden zijn eindeloos.
Als je al een fijne tuinset hebt, dan kun je ook een nieuwe look creëren door één mooi meubel toe te voegen. Denk hierbij aan een hangstoel, hangmat of luxe tuinstoel. Een andere optie is om de huidige tuinmeubels een make-over te geven, door er nieuwe kussens in te leggen. Een leuk printje of design geeft jouw zithoek meteen een nieuwe look.

Tip 3: De finishing touch met decoratie

Tot slot kun je de tuin make-over compleet maken met accessoires en decoratie. Dit zorgt niet alleen voor sfeer in de tuin, maar voegt ook een unieke identiteit toe. Waar kun je zoal aan denken? Gezellige sfeerverlichting, buitenkleden, waxinelichtjes en bloempotten. Of hang bijvoorbeeld een tuinposter tegen de muur of schutting. Je zult merken dat al deze kleine accessoires een groot effect hebben. Door een persoonlijke draai te geven aan de decoratie, bepaal je het karakter van jouw tuin.

Geef een reactie