Je tuin klaar maken voor de nazomer

De zomer was dit jaar een doorslaand succes. We hebben wekenlang achter elkaar hoge temperaturen gehad en volop van de zon kunnen genieten. Veel mensen die we spreken geven aan dat ze nog meer van dit soort heerlijke dagen zouden willen hebben. Natuurlijk hebben wij geen invloed op het weer, maar je kunt er wel voor zorgen dat het aanzienlijk langer comfortabel en leuk blijft om tijd in je tuin door te brengen. In dit artikel delen we daarom een aantal tips met je over hoe je ervoor kunt zorgen dat je tuin klaar is om de nazomer in te gaan en nog even van het buitenleven te genieten.

Plant bloembollen

Rond dit tijdstip is het, het perfecte moment om weer bloembollen te planten. Natuurlijk heb je hier dit jaar weinig plezier meer van, maar als de lente komend jaar weer begint, staat je tuin in no-time vol met felgekleurde planten, hartstikke leuk! Overigens zijn er bepaalde soorten bloembollen die al tijdens de winter kunnen bloeien, zoals de sneeuwklok.

Schaf een terrasoverkapping aan

Terrasoverkappingen worden steeds populairder in Nederland en dat is niet zonder reden. Met een overkapping kun je namelijk een schaduwrijke plek in je tuin maken waaronder je tijdens de zomer de verkoeling kunt zoeken. In de nazomer vormt het een plek waar je tegen wind en regen beschermd bent. Bovendien zijn er terrasverwarmingen je verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je onder het afdak een aangename temperatuur kunt creƫren.

Kwaliteitsverschillen

De kwaliteit tussen de verschillende terrasoverkappingen kan behoorlijk groot zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld goedkope bouwpakketten waarmee je zelf de constructie in elkaar kunt zetten. Aan de andere kant zijn er de maatwerkoverkappingen (zie hier een aantal voorbeelden: https://www.bkmoordrecht.nl/terrasoverkappingen/). De kwaliteitsverschillen zijn met name terug te leiden naar de kwaliteit van het gebruikte materiaal waarmee de constructie is vervaardigd.

Neem de tijd om je te oriƫnteren op de verschillende overkappingen, zodat je aankoop geen teleurstelling wordt. Dat kun je doen door enerzijds online verschillende leveranciers met elkaar te vergelijkingen op prijs en kwaliteit (kijk daarbij ook zeker naar reviews van klanten). Maar je kunt ook langs een bedrijf gaan dat zich in overkappingen heeft gespecialiseerd. Als je de producten in het echt ziet, zien ze er vaak toch net even anders uit dan op de plaatjes die je op je beeldscherm bekijkt. Voor een voorbeeld van een specialist in overkappingen, klik hier.

Bemest je tuin

Gras en andere planten hebben in het najaar nog maar weinig meststoffen over. Het is dus de ideale periode om je tuin te bemesten. Op die manier blijft je gras niet alleen langer mooi, maar komt het de volgende zomer ook sterker terug.

Plant planten die in de winter door blijven groeien en bloeien

Er zijn diverse plantsoorten die in het najaar en de winter mooi blijven bloeien. Op die manier heb je tijdens de nazomer dagen geen kale tuin. Het oog wilt immers ook wat! Ga naar een tuincentrum bij jou in de buurt om advies in te winnen over welke planten het meest geschikt zijn.

Snoei bomen en struiken

Sommige bomen en struiken kun je het beste in de nazomer snoeien. Omdat het snoeiadvies per struik en boom kan verschillen, raden wij je aan om een hovenier om advies te vragen. Op die manier voorkom je dat je onbedoeld schade toebrengt.

Deel jouw tip

Tot zover onze tips om in de nazomer van je tuin te kunnen genieten. Heb je nu zelf nog een goede tips die je met onze lezers wilt delen? Mail ons jouw tips dan even, we voegen hem graag aan dit artikel toe!

Geef een reactie