Landelijke binnendeuren

Binnendeuren zijn in huis, in verband met de inrichting, belangrijk. Zij zijn medebepalend voor wat betreft de sfeer in bijvoorbeeld een woonkamer. De keus die gemaakt kan worden voor een binnendeur is groot. Er zijn onder andere moderne-, klassieke- en landelijke binnendeuren. Je kunt kiezen voor een binnendeur met glas of een dichte deur. Ook kunnen er in een deur bepaalde patronen zijn verwerkt. Bij sommige inrichtingen wordt gekozen voor een deur van glas.

Stijlen
Voor binnendeuren moet je altijd een deur kiezen die bij de inrichting van je woning past. De stijl van de deur moet overeenkomen met onder andere de gebruikte meubels. Deuren zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Indien je een modern interieur hebt, moet je ook moderne binnendeuren nemen. Zo’n deur heeft vaak strakke lijnen. Bij klassieke deuren is dat weer anders. Deze hebben vaak een profilering met een authentieke stijl. Hierdoor krijgen deze deuren een bijzondere uitstraling. Bij iedere inrichting kan ook een deur worden gebruikt met panelen waarin glas is verwerkt. Het glas dat bij een deur wordt gebruikt kan helder zijn, maar ook bewerkt. Glas in lood wordt ook nog vaak gebruikt. Zo’n deur zal je niet snel bij iemand anders tegenkomen.

Landelijke binnendeuren
Landelijke binnendeuren worden bij een passend interieur gebruikt. Het zijn vaak deuren met een robuuste uitstraling. Deze deuren zullen direct een landelijke twist aan je interieur geven. Landelijke deuren worden vaak voorzien van verticale groeven of worden van planken gemaakt, waarbij de groef zichtbaar blijft. Voor de landelijke binnendeuren is het beslag erg belangrijk. Je kunt namelijk op een landelijke binnendeur geen kunststof handvat gebruiken. Je moet hem open kunnen maken met een bediening die aan weerszijden gebruikt kan worden. De scharnieren moeten bij een landelijke deur ook in overeenstemming zijn met de deur. Vaak wordt een smeedijzeren deurkruk gebruikt en scharnieren die bewerkt zijn. Indien je landelijke binnendeuren gebruikt, moet het geheel in overeenstemming zijn met de meubels, vloer, wanden en alle accessoires.

Stompe deur
Bij het gebruik van een landelijke binnen draaideur zal men kiezen voor een stompe deur. De deur zal dus in het kozijn vallen. Het plaatsen van een stompe deur moet je overlaten aan de vakman. Wanneer je dat zelf zou doen, loop je het risico dat een deur gaat afhangen en dus gaat klemmen. Dat moet je voorkomen.

Schuifdeur
Landelijke binnendeuren worden ook vaak als een schuifdeur geplaatst. Hierbij wordt een rail gebruikt met een lengte die ruim tweemaal de breedte van de deur heeft. Wanneer je hem opent, moet je de binnendeur opzijschuiven. Dit systeem geeft een echt landelijke uitstraling aan het geheel. Zorg dat ook de deurkruk, waarmee je openschuift, er een is met een landelijke uitstraling.

Keuze
Of je een landelijk schuif- of een draaideur wilt gebruiken, moet je goed over nadenken. In de eerste plaats moet je voor een schuifdeur de ruimte hebben. Zorg dat de kleur van een binnendeur is afgestemd op de gebruikte materialen en dat je kiest voor een goed deurbeslag.

 

Geef een reactie