Tips voor het gebruiken van ledstrips in de tuin

Goede verlichting kan iedere ruimte mooi opvrolijken. In de tuin heb je veel mogelijkheden om het mooi te verlichten. Led verlichting in het interieur wordt steeds populairder doordat het meerdere malen efficiënter is dan een normale gloeilamp. Het is een duurzame manier om een woning te verlichten en het gaat ook nog eens heel lang mee. Ook in de tuin kan er mooi gebruik gemaakt worden van led verlichting. Het is makkelijk aan te brengen en het geeft de tuin een unieke sfeer die je niet kunt krijgen met normale lampen. Standaard hebben led strips een warme witte kleur. Maar met RGB strips kun je zelf de kleur bepalen die jij wilt hebben. 

Verlichten van paden

Led strips bestaan uit meerdere kleine lampjes waarmee het licht over een groter oppervlak verspreid kan worden. Dit maakt een led strip ideaal om paden ermee te verlichten. Plaats de strips bijvoorbeeld aan de randen van een pand, en je kunt heel gemakkelijk de weg terug vinden in het donker. Natuurlijk geeft dit ook een hele unieke sfeer aan de tuin. Ideaal is wanneer je het licht indirect op de paden weet te schijnen en de strip zelf te verbergen. Dit geeft een mooi schoon uiterlijk aan de tuin en met verschillende kleuren kun je de sfeer veranderen op basis van je humeur.

Ledstrips in een vijver of aquarium

Led strips kunnen ook waterbestendig gemaakt worden. Hierdoor zijn ze ideaal om in het water te gebruiken. Vanuit het water kan een vijver of aquarium mooi verlicht worden en de led strip is ook heel makkelijk zo te verstoppen. Op deze manier kun je een vijver of aquarium omtoveren tot een magisch onderwater paradijs. Vooral in de avond is dit mooi omdat je de aandacht kan trekken door bijzondere plekken te verlichten.

Ledstrips voor buiten kopen

Overtuigd van led strip verlichting voor in je tuin? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Ledstrips zijn verkrijgbaar in allerlei maten en kleuren. Ook heb je ruime keuze aan accessoires. Denk bijvoorbeeld aan led strip dimmers, controllers en noem zo maar op. Kijk eens op LEDStripXL.nl voor mooie led strip verlichting.

landscape photo of 2-storey house

Geef een reactie