Tips voor het creëren van een mooie tuin

Mooie tuinen doen een beroep op onze zintuigen. De kleuren en de enorme diversiteit van designcombinaties, geuren, smaken, geluiden buiten brengen je op ideeën. Loop eens door de buurt en let op de tuinen die je opvallen of let eens op in de tuin als je vrienden of familie bezoekt en kijk dan naar wat je wel en niet mooi vindt. Iedereen zal ongetwijfeld een aantal onderdelen en elementen toepassen die je leuk vindt.

Voeg bloemen of planten toe.

Kleuren breken al het groen wat er staat en het biedt verscheidenheid en contrast. Het hoeven niet specifiek bloemen te zijn aangezien kruiden en groenten ook mooie bloemen kunnen hebben zoals bieslook, tijm en rozemarijn. Je ontdekt hier ook een hele lijst met korting en voordeel op allerhande tuinproducten.

Groepen planten met hetzelfde blad of bloemkleur zorgen voor een grotere impact. Het gebruiken van een gedeelte van de tuin met een specifieke kleur is een goed idee om te gebruiken. U kunt deze eenvoudige techniek ook bereiken door langs de rand van een tuinbed of schutting te planten als om de vorm en structuur te benadrukken. Gebruik kleurrijke potten of bakken om het oog op een gebied te trekken. Heeft u een speciale pot die een betekenis heeft of heel groot is of een mooie fruitboom of favoriete plant? U kunt opnieuw gebruik maken van ontwerptechnieken om dit element belangrijker te maken door de grootte van de planten of potten om te zetten die u omringt. Zorg ervoor dat degenen die u er rondom zet, kleiner zijn dan het hoofdobject. Dit helpt bij het creëren van eenheid als het oog zich richt op de pot en dan rond de rest van de omliggende tuin.

Geef een reactie