Een tuin designen samen met een hovenier? Met deze tips kom je verder

Je hebt net een nieuw huis gekocht of heb al een huis in je bezit met een tuin. Deze tuin is hoognodig aan vervanging toe om verschillende redenen. Bijvoorbeeld dat het lijkt alsof het niet jouw tuin is en je het gevoel hebt dat je er niet lekker in kan zitten relaxen of juist in kan werken. Kortom, iedereen heeft een voorkeur aan tuin en hoe ze deze het liefst willen hebben. Maar in je eentje een nieuwe tuin realiseren is lastig. Daarom hebben we hier bepaalde tips als je gaat samenwerken met een hovenier.

Maak een lijstje met wat je precies wil

Het makkelijkste wat je kan doen om te beginnen met deze klus, is een lijstje maken met de wensen die je zou willen. Wil je bijvoorbeeld meer een moestuin achtig idee in jouw tuin of meer een relaxhoek met een loungeset waar je heerlijk de hele dag op kan liggen? Dat zijn bepaalde dingen waar je over moet gaan nadenken. Want sommige dingen kunnen ook helaas niet gecombineerd worden en andere dingen weer wel. Het is zeker handig om je wensen uit te spreken met je hovenier samen.

Zoek verschillenden stijlen op

Je hebt allerlei verschillende soorten tuinen. Vroeger bestond er alleen maar een tuin waar je groente in kon groeien. Nu zijn er tuinen waar je nepgras in hebt of een robotgrasmaaier even het gras netjes maakt. Kortom, keuze zat. Maar je moet wel weten wat je ongeveer voor stijl zoekt. Hovenier hebben namelijk ook een bepaalde stijl van werken en designen. Dus als jij iets hebt wat eigenlijk niet past bij de stijl van de hovenier, adviseren wij je om een andere hovenier te zoeken met wel de stijl die jij ook voor ogen hebt.

Bespreek alles goed door met je hovenier

Communicatie is hier zeer belangrijk. Als de hovenier niet weet wat jouw specifieke wensen zijn of iets wat je totaal niet in je tuin wil, kan dit ook niet goed aflopen. Er zijn wel eens dingen gebeurt dat een tuin helemaal af was en de foute stenen waren aangelegd. Daarom is communicatie erg belangrijk en moet je ook vooral blijven doen.

Geef een reactie