Verhuizen? Wat te doen met uw tuinbeplanting?

Het is zover. U gaat verhuizen en u heeft alles geregeld voor het verhuizen van uw inboedel van uw binnen woning. U heeft een goedkoop verhuisbedrijf gevonden die u helpt met de verhuizing. Maar u bent alleen één ding vergeten: de beplanting in uw tuin! Wat nu? In dit artikel ga ik u vertellen wat de beste manier is om uw tuinbeplanting te verhuizen naar uw nieuwe woning.

De timing is key

Het is handig als u van tevoren al weet wanneer u gaat verhuizen, timing is key. Als u weet wanneer de nieuwe bewoners gaan beginnen met het opstellen van hun woning (uw oude woning) dan is het verstandig als u overlegd met de nieuwe bewoners of de planten, heesters en eventuele enkele bomen nog wat langer mogen blijven staan. Het is namelijk niet goed voor de bomen, planten of heester om deze te verplaatsen in het winter maanden.

Als u een in gesprek gaat met de nieuwebewoners van uw huis, maak dan een lijstje van de volgende punten:

  • Foto’s van de belangrijke planten met een kort beschrijving, waarin staat hoe de nieuwe bewoner ze moet verzorgen.
  • Maak een platten grond van de locatie van de planten. Zo weet de klant welke plant waar staat.
    • Als u dit gedaan heeft, laat dit ondertekenen door de bewoner.
  • Spreek een datum af wanneer je de planten kan komen ophalen.

Ondanks dat de bovenstaande punten perfect is voor u, is deze wellicht een stuk minder fijn voor de nieuwe bewoner. U kunt bijvoorbeeld een cadeau geven voor de medewerking. U kunt denken aan bijvoorbeeld een paar planten te laten staan of een stekje. Al heeft de bewoner geen groene vingers is een tuinadvies ook een goed cadeau.

Verhuizen van groten heester of bomen

Een hoop mensen geloven dat je groten bomen of hesters niet kan verhuizen (verplanten) maar dit is zeker wel mogelijk. Het is wel waar dat een oude boom of oude heester meer zorg nodig hebben. De conclusie is dus; hoe meer zorg, tijd en liefde zal ervoor zorgen dat de klus tot een goed einde komt.

Ik ben er wel van overtuigd dat; als bomen ouder dan 5 jaar zijn dat de kosten wel hoog op kunnen lopen. U heeft namelijk een hoop voorzieningen nodig om deze mee te nemen naar uw nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan een hijskraan, hoog snoeier en vervoer. Het is uiteindelijk een stuk voordeliger. Er bestaat een mogelijkheid dat u een vergunning nodig heeft voor het verplanten van de bomen. Hier gaat een hoop werk in zitten dan is het ook voordeliger om ze te laten staan.

Het is ook heel handig als u een aparte verhuisdag in plant voor het verhuizen van uw tuin. Verhuizen van een tuin geeft een hoop zwaar werk en het is belangrijk dat hier even goed te tijd voor genomen wordt. Zorg er ook voor dat uw verhuisbedrijf weet van de verhuizing van uw tuin, zo dat zij u ook nog kunnen helpen met de verhuizing van de bomen, planten of heesters.

Geef een reactie