Vier manieren om uniek te wonen

De één vindt het ander om in een normaal huis of appartement te wonen en de ander heeft liever een unieke woning. Dat kan dan gaan om een aparte woning zoals een tiny house, maar het kan ook gaan om een normale woning op een unieke plek. Er zijn verschillende manieren waarop je uniek kunt wonen.

Tiny house

Dit soort woning wordt steeds populairder, maar is toch nog steeds een unieke woning. Een tiny house is, zoals de naam al zegt, een heel klein huisje. Ook wel de tiny house trend.  Hij mag namelijk niet groter zijn dan 50 vierkante meter. Meestal zijn ze zelfs nog kleiner dan dit. Toch wordt er dankzij de ruimte niet ingeleverd op voorzieningen, maar deze zijn gewoon op een multifunctionele manier in het huis verwerkt. Daarnaast staan tiny houses ook vaak midden in een natuurgebied, waardoor je ook nog eens op een unieke plek woont.

De indeling

Een andere manier om uniek te wonen, is door te kijken naar de indeling van het huis. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ondersteboven huis. De keuken en woonkamer zijn dan boven en de slaapkamers op de begane grond of in de kelder. Je kunt ook kiezen voor een keuken en woonkamer met een hoogteverschil. De zithoek van de woonkamer is dan gelegen in een gat in de grond of je kunt de gehele keuken een meter of een halve meter hoger plaatsen dan de woonkamer.

Verbouwen of nieuwbouw

Als je graag een uniek huis hebt, dan kun je natuurlijk het beste zelf gaan bouwen. Je kunt dan namelijk het huis helemaal bouwen en inrichten zoals jij zelf wil. Dit kan op een duidelijke manier zoals te kiezen voor een huis waar de woonkamer en keuken boven zit en de slaapkamers beneden, maar je kunt ook op een kleinere manier kiezen voor een unieke woning door bijvoorbeeld je bed op een plateau te plaatsen of door een speciale bioscoopkamer te maken. 

Projecten

Je hoeft natuurlijk niet altijd iets te verbouwen in je huis, maar je kunt ook gewoon voor een nieuwbouwproject gaan. Er zijn ook altijd wel ergens nieuwe huizen projecten die unieke huizen opleveren. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze unieke woning in Boskoop. Dit zijn moderne woningen die aan het water gelegen liggen en ook nog eens midden in een groene omgeving. De kans dat je zulke mooie en unieke woningen tegen komt op Funda, is vrij klein.

Geef een reactie