Zo kies je de beste interieurbeplanting

Wist je dat planten goed zijn voor zowel jouw gezondheid als jouw interieur? Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze bieden ook talloze voordelen voor je huis. Van het zuiveren van de lucht tot het creëren van een ontspannen sfeer, planten kunnen echt een verschil maken in je leefruimte. Bij het inrichten van jouw ruimtes moet je daarom ook kijken naar goede interieurbeplanting. Maar hoe kan je dan een goede keuze maken? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd voldoende groen in huis haalt.

De ruimtes goed voor ogen hebben

Voordat je een plant kiest, moet je goed weten welk type ruimte je hebt. Iedere ruimte is namelijk weer anders en kan weer andere keuzes met zich meebrengen. Meet de grootte van de kamer, observeer de hoeveelheid lichtinval en bekijk de temperatuur en luchtvochtigheid. Sommige planten gedijen goed in fel zonlicht, terwijl andere liever wat schaduw hebben. Door rekening te houden met de specifieke kenmerken van je ruimte, kun je de juiste planten kiezen die daar goed bij passen. Je voorkomt hiermee ook dat de planten binnen een korte tijd aan vervanging toe zijn.

De stijl van het groen bepalen

Elk interieur heeft zijn eigen stijl en sfeer. Of je nu een minimalistische, bohemien of moderne inrichting hebt, er is altijd een plant die bij je stijl past. Je kan jouw planten dus ook helemaal aanpassen aan de stijl die je uiteindelijk wilt realiseren. Voor een strakke en moderne uitstraling kun je kiezen voor planten met rechte lijnen en weinig bladvorming. Als je van een bohemian sfeer houdt, kun je gaan voor hangplanten. Doe wat onderzoek en ontdek welke planten het beste passen bij de stijl van jouw interieur en geef jezelf de gelegenheid om weer meer uit iedere ruimte te halen.

Rekening houden met de verzorging

We willen allemaal wel groene vingers hebben. Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft de tijd of het geduld om de planten de goede zorg te bieden. Je moet de interieurbeplanting daarom ook aanpassen aan jouw groene vingers en de tijd die je hebt in een week. Als je een druk leven hebt of gewoonweg niet zo’n groene duim hebt, kies dan voor planten die weinig onderhoud nodig hebben. Er zijn voldoende planten die niet veel verzorging nodig hebben en eenvoudig overleven zonder te veel poespas. Wel moeten de planten allemaal voorzien zijn van voldoende water en eventueel extra voedingsstoffen om de groei te bevorderen.

Mixen en matchen voor een mooi resultaat

Niets is zo leuk als het creëren van je eigen jungle in de woning. Met een groot aantal plantensoorten op de markt kan je dus ook meerdere varianten met elkaar combineren. Zo krijg je een interessante combinatie en kan je een levendige uitstraling krijgen. Vergeet ook niet om planten van verschillende hoogtes met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een unieke stijl en meer dynamiek. Ook kleuren en texturen combineren zorgt voor nieuwe resultaten. Experimenteren zorgt voor resultaat.

Geef een reactie